Buitenboys: Schippers moet zich dood schamen voor reactie

De vlag hing deze week halfstok bij amateurvoetbalclub SC Buitenboys uit Almere. Foto ANP / Robin van Lonkhuijsen

Minister van Sport Edith Schippers (VVD) moet zich dood schamen om te durven zeggen dat niemand van voetbalclub sc Buitenboys heeft ingegrepen toen grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd aangevallen. Dat stelt de club in een reactie op uitspraken van de minister gisteravond in Pauw en Witteman.

Schippers reageerde naar aanleiding van een foto van het incident op de voorpagina van De Telegraaf waarop lijkt dat er niemand iets doet. “Verbijsterend”, zei ze daarover:

“Deze man is niet te hulp geschoten. Sterker nog, het is twee keer achter elkaar gebeurd zonder dat er is ingegrepen.”

Buitenboys: Schippers moet zich dood schamen

Volgens Buitenboys is dat pertinent niet waar. “Als je geen kennis van zaken hebt, geen politiedossier gelezen en speculeert op een foto, dan is de opmerking ‘dat niets is gedaan’ misplaatst”, zegt de club in een reactie op Twitter.

Twitter avatar Buitenboys SC Buitenboys Minister Schipper moet zich dood schamen om te durfen zeggen dat niemand van #Buitenboys heeft opgetreden tijdens incident !! #schande #fail
Twitter avatar Buitenboys SC Buitenboys Als je geen kennis van zaken hebt, geen politiedossier gelezen en speculeert op 1 foto, dan is je opmerking “dat niets is gedaan” misplaatst
Twitter avatar Buitenboys SC Buitenboys @EdithSchippernl Uw optreden bij P&W vanavond was te schandalig voor woorden. U heeft #Buitenboys en haar mensen diep beledigd en vernederd

Schippers zat aan tafel om te praten over het fatale incident afgelopen zondag toen de 41-jarige Nieuwenhuizen werd doodgeschopt door voetballers van de Amsterdamse club Nieuw Sloten. De minister maakte in het programma bekend dat er begin volgende week een topberaad komt over het geweld rondom de voetbalvelden.

Topberaad over geweld op de voetbalvelden

Behalve minister Schippers schuiven minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD), Lodewijk Asscher (PvdA) van Sociale Zaken en Jet Bussemaker (PvdA) van Onderwijs aan. Het overleg staat onder leiding van Schippers. Ook de burgemeesters en sportwethouders van de grote voetbalsteden, de KNVB, NOC*NSF en politie en justitie zijn uitgenodigd.

Buitenboys vindt het goed dat vele partijen zijn uitgenodigd voor het overleg maar vindt het jammer dat er geen enkele amateurvoetbalclub tussen het rijtje staat.

Twitter avatar Buitenboys SC Buitenboys Minister Schipppers nodigt vele partijen uit voor overleg, helaas staat in dat mooie rijtje geen amateur voetbalclub #Buitenboys #stopgeweld
    • Pim van den Dool