Anderhalf jaar bouwen

Driemaal de gevel: (links) zomer 2011, vlak voordat de gevelplaten werden verwijderd; (midden) na het ‘strippen’, najaar 2011; (rechts) afgelopen week, toen het gebouw in gebruik werd genomen. Foto’s Maurice Boyer

NRC Media heeft in december 2010 besloten te verhuizen naar Rokin 65 in Amsterdam. In de eerste helft van 2011 is onder leiding van architect Jaap Dijkman gewerkt aan bouwtekeningen en het aanvragen van vergunningen. De verbouwing begon in augustus 2011.

Afgelopen maandag is een deel van de NRC-medewerkers naar het nieuwe pand verhuisd. Komende maandag beginnen hier ook de grote nieuwsredacties. Dan wordt NRC Handelsblad voor het eerst in Amsterdam gemaakt.

De achterzijde van het pand grenst aan de Nes, nabij Vlaams cultureel centrum De Brakke Grond en theater Frascati. Aan de voorzijde moet in 2017 Metrostation Rokin opengaan. Al komende zomer krijgt NRC Restaurant Café een terras aan de voorzijde.