Ajax wint met 2-0 van FC Groningen, maar speelt niet groots

Zonder heel erg goed te spelen heeft Ajax vanavond thuis met 2-0 van FC Groningen gewonnen. Ajax gaf achterin niets weg en won daarom verdiend. Al had de ploeg uit Amsterdam zelf ook veel moeite om kansen te creëren.

De eerste kans die Ajax kreeg, was een cadeautje van scheidsrechter Liesveld, die een overtreding van Virgil Van Dijk buiten het strafschopgebied beloonde met een penalty. Siem de Jong miste de strafschop echter, en wist ook in de rebound het net niet te vinden.

Een tweede kans kreeg Ajax toen Van Dijk bijna in eigen doel schoot. Op slag van rust vond Dany Hoese echter Derk Boerrigter, die de 1-0 aantekende. FC Groningen begon daarna iets brutaler te spelen, maar creëerde desondanks weinig kansen. De ploeg uit het hoge noorden ontving de genadeklap door een tweede penalty, die Lasse Schöne, in tegenstelling tot ploeggenoot De Jong eerder, wel benutte.