Weer prominent opgepakt in zaak-Jimmy Savile

Er is weer een prominent opgepakt in de misbruikzaak rond BBC-ster Jimmy Savile. Het gaat om Max Clifford, een van de bekendste pr-mensen in Groot-Brittannië.

Rotterdam. De Britse politie heeft publicist Max Clifford (69) aangehouden in verband met mogelijk seksueel misbruik van kinderen in de zaak van de vorig jaar overleden Jimmy Savile. Zijn advocate bevestigde zijn aanhouding gisteren.De arrestant komt uit het graafschap Surrey. Hij wordt verdacht van verschillende zedendelicten en is naar Londen gebracht voor verhoor, is het enige wat de politie kwijt wilde.

Clifford is een van de bekendste pr-mensen in Groot-Brittannië. Onder zijn klanten bevinden zich beroemdheden als Mohamed al-Fayed en Simon Cowell. BBC-icoon Savile is de afgelopen maanden in verband gebracht met misbruik van talloze minderjarige meisjes. Hij overleed vorig jaar zonder ooit in staat van beschuldiging te zijn gesteld.

In verband met het schandaal zijn eerder vier arrestaties verricht. Het gaat daarbij onder anderen om comedian Freddie Starr en voormalig glamrockster Gary Glitter. Geen van de vier is tot dusverre aangeklaagd.

In oktober vertelde Clifford nog aan het persbureau Associated Press dat hij veel telefoontjes ontving van beroemdheden die vreesden dat ze in verband zouden worden gebracht met het schandaal rond Savile. „Velen kunnen zich niet herinneren wat ze vorige week deden, laat staan dertig of veertig jaar geleden”, zei Clifford toen. Novum