Vierde verdachte gepakt voor dood grensrechter

De politie heeft gisteravond een vierde verdachte opgepakt in verband met de mishandeling van een grensrechter van voetbalclub Buitenboys in Almere. Het gaat om een 16-jarige Amsterdammer, zo heeft de politie bekendgemaakt, die in hetzelfde elftal speelde als de drie eerder aangehouden verdachten.

Die drie werden gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ze worden verdacht van doodslag, mishandeling en openlijke geweldpleging. De grensrechter werd zondag, na de wedstrijd tussen jeugdelftallen van Buitenboys en de Amsterdamse SV Nieuw Sloten, geschopt en geslagen door spelers van de bezoekende club. De dag erop overleed hij in het ziekenhuis. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

De drie jongens die al vastzaten blijven nog zeker veertien dagen in voorarrest. Vanaf morgen mogen zij contact hebben met hun ouders.

De Telegraaf publiceerde vanochtend foto’s van de mishandeling, gemaakt door een van de toeschouwers. Te zien is hoe de grensrechter en een speler in het tenue van de Buitenboys op de grond liggen, met veel spelers van Nieuw Sloten om hen heen.

Voetbalbond KNVB roept vandaag in paginagrote advertenties in de landelijke dagbladen op tot bezinning. „Iedereen is geschokt en leeft mee met de familie, vrienden en de vereniging”, aldus de KNVB. „De waarden en normen die we kennen en respecteren, zijn ver overschreden. Het is belangrijk om stil te staan bij wat er is gebeurd en om ons af te vragen: hoe nu verder?”