Verpleegkundige Kate Middleton dood aangetroffen in woning

ATTENTION EDITORS - UPDATED CAPTION Police officers walk outside King Edward VII hospital, a day after Catherine, Duchess of Cambridge was discharged in central London December 7, 2012. A female nurse who took a prank call at the London hospital that treated Prince William's pregnant wife Kate for morning sickness has been found dead, the hospital said on Friday. REUTERS/Olivia Harris (BRITAIN - Tags: HEALTH CRIME LAW ROYALS ENTERTAINMENT)
ATTENTION EDITORS - UPDATED CAPTION Police officers walk outside King Edward VII hospital, a day after Catherine, Duchess of Cambridge was discharged in central London December 7, 2012. A female nurse who took a prank call at the London hospital that treated Prince William's pregnant wife Kate for morning sickness has been found dead, the hospital said on Friday. REUTERS/Olivia Harris (BRITAIN - Tags: HEALTH CRIME LAW ROYALS ENTERTAINMENT) Politieagenten voor het King Edward VII Hospital waar de verpleegster van Kate Middleton werkzaam was. Foto Reuters / Olivia Harris

De verpleegkundige van de Britse prinses Kate Middleton is dood aangetroffen in haar woning, bericht de BBC. De vrouw in kwestie kwam de afgelopen dagen in het nieuws nadat ze in de maling was genomen door twee Australische dj’s.

De dj’s van 2Day FM deden zich voor als leden van het Britse koninklijk huis in de hoop Middleton aan de lijn te krijgen. De verpleegster verkeerde in de veronderstelling daadwerkelijk koningin Elizabeth en prins Charles aan de lijn te hebben en voorzag de twee van de nodige informatie. Het geluidsfragment hiervan is inmiddels offline gehaald.

De oorzaak van haar dood is nog onduidelijk, maar enkele Britse media zinspelen op zelfmoord. Inmiddels heeft het radiostation waar de dj’s werkzaam zijn, excuses aangeboden.

‘Grap had geen verdere consequenties’

Volgens de BBC had de grap geen verdere consequenties voor de verpleegster. Zo is ze niet geschorst door het King Edward VII ziekenhuis waar ze werkzaam was. Het ziekenhuis zegt de verpleegster na de zogenoemde hoax juist te hebben ondersteund. In een verklaring:

“We can confirm that Jacintha was recently the victim of a hoax call to the hospital. The hospital had been supporting her throughout this difficult time.”

De verpleegster was al vier jaar werkzaam in het King Edward VII ziekenhuis en werd gezien als een gerespecteerde collega. Het ziekenhuis bericht:

“She was an excellent nurse and well-respected and popular with all of her colleagues.”

William and Kate “deeply saddened”

Ook prins William en zijn vrouw hebben hun steun betuigt aan de familie van de verpleegster en spreken vol lof over haar werk. In een verklaring bericht de voorlichtingendienst:

“Their Royal Highnesses were looked after so wonderfully well at all times by everybody at King Edward VII Hospital, and their thoughts and prayers are with Jacintha Saldanha’s family, friends and colleagues at this very sad time.”

Dj’s voorlopig niet meer te horen op radio

Ook radiostation 2Day FM zegt “diep geschokt te zijn van het tragische nieuws over de dood van de verpleegster. Het station laat weten dat de twee presentatoren voorlopig niet meer aan het werk gaan “uit respect voor de overledene”. Verder onthouden zij zich van commentaar over het incident. In een verklaring:

“Chief Executive Officer Rhys Holleran has spoken with the presenters, they are both deeply shocked and at this time we have agreed that they not comment about the circumstances. SCA and the hosts have decided that they will not return to their radio show until further notice out of respect for what can only be described as a tragedy.”