Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Telegraaf plaatst foto mishandelde grensrechter op voorpagina

De Telegraaf heeft vanmorgen over de volle breedte van de voorpagina een foto gepubliceerd waarop de mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen te zien is. Boven de foto, die op een halve pagina groot is afgedrukt, staat de kop ‘Waanzin!’.

Opmerkelijk, De Telegraaf heeft vanmorgen over de volle breedte van de voorpagina een foto gepubliceerd waarop de mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen te zien is. Boven de foto, die op een halve pagina groot is afgedrukt, staat de kop ‘Waanzin!’.

Op de foto is te zien is dat Nieuwenhuizen (zonder schoen) op de grond ligt, terwijl om hem heen spelers en medewerkers van voetbalclubs Nieuw Sloten en Buitenboys staan.

Twitter avatar HumbertoTan Humberto Tan Wat opvalt aan de foto: het zijn echt kleine jongetjes en er staan erg veel mensen om de situatie! Ging het zo snel of schopten ze zo hard?

Volgens de Telegraaf proberen mensen hem te beschermen tegen de “redeloze woede van de jeugdvoetballers van Nieuw Sloten”. Volgens de krant staat ook de zoon van Nieuwenhuizen op de foto. Naast hem ligt er overigens nog iemand op de grond.

Een paar uur na het nemen van de foto zakte de mishandelde grensrechter in elkaar. Hij overleed een dag later aan zijn verwondingen.

Op Twitter is de discussie begonnen over of het wel smaakvol was om de foto te plaatsen, of dat het gewoon nieuws is, een discussie die lijkt op het debat in Amerikaanse media naar aanleiding van de foto van de New York Post waarop een man stond voordat hij overreden werd door de metro.

Twitter avatar wieland Wieland van Dijk Het is geen prettig beeld, zeker voor de nabestaanden, maar de nieuwswaarde van De Foto zie ik wel degelijk. #Telegraaf
Twitter avatar Schellevis Joost Schellevis De Telegraaf doet een New York Postje http://t.co/BlPs1xW6
Twitter avatar MartijnKleppe Martijn Kleppe Mr vraag is vooral: waarom duurde het zo lang voordat we deze foto te zien kregen?Wie maakte haar?Heeft maker haar aangeboden aan Telegraaf?