Samen in beweging

Al die regen, natte sneeuw, kou – en het is ook zo vroeg donker. November en december zijn mijn maanden niet. Ik snap goed dat lang geleden bedacht is om in deze periode wat feesten te organiseren: Sinterklaas, Kerstmis, Oud en Nieuw. Bij de laatste twee vieren we expliciet dat de donkerste periode voorbij is en de dagen weer gaan lengen. Goed en lekker eten en drinken, elkaar mooie cadeaus geven hoort daarbij.

Niet direct een moment om ons te verliezen in gepieker over de ecologische voetafdruk. Al is het altijd goed om op te letten wat je koopt en eet en drinkt.

De decembermaand en de jaarwisseling is ook de tijd van de goede voornemens. Deze kunnen echt tellen voor onze ecologische voetafdruk. Zullen we ons voornemen om komend jaar allemaal zonnepanelen op ons dak te gaan leggen? Aandelen in windenergie te kopen? Bij Shell te protesteren tegen oliewinning in Nigeria en op de Noordpool? En Rutte II te vragen de kolencentrales te sluiten? Samen in beweging komen, na al het gefeest; dat zou onze voetafdruk echt terugbrengen.