Kijktips

Film

Someone Like You... (Tony Goldwyn, 2001, VS).

Komedie waarin columniste Ashley Judd, door haar minnaar aan de kant gezet, een onderzoek begint naar mannelijk gedrag. Ze ontpopt zich tot goeroe. Ook met Hugh Jackman, Greg Kinnear en Marisa Tomei. RTL8, 20.30-22.20u.

Austin Powers: International Man of Mystery (Jay Roach, 1997, VS).

Melige spionnenfilmparodie met komiek Mike Myers in dubbele hoofdrol: meesterspion Austin Powers en zijn aartsvijand Dr. Evil. Myers verdient de Peter Sellers Award voor de doses melige anachronismen en psychedelica, seksuele ongein en terloopse verwijzingen naar James Bond. Speelt zich af in het swingende Londen van de jaren zestig. Comedy Central, 21.00-22.55u.

Informatief

Westminster Abbey.

Eerste deel van drieluik over de ruim duizend jaar oude Londense abdij. De loodgieter, de bibliothecaris en de deken leggen uit wat ze doen en de nieuwe chef onderhoud wordt volgens een oud ritueel ingewijd. Dertig koorknapen zingen in een dienst op Aswoensdag, en Rufus Wainwright en Hugh Masekela treden op in een Gemenebestdienst, in aanwezigheid van de koningin. BBC 2, 22.00-23.00u.

Amusement

Live aus der Mailänder Scala: Lohengrin.

Inleiding tot het Wagner-jaar 2013. Daniel Barenboim dirigeert het Orchestra della Scala. Met onder meer Jonas Kaufmann (Lohengrin), Anja Harteros (Elsa von Brabant) en René Pape (Heinrich der Vogler). Arte, 20.15-00.20u.

Radio

De Vrijdag van Vredenburg.

De Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Hartmut Haenchen in de Symfonie nr. 4 in c van Schubert en in de Sinfonia concertante in Es van Mozart. Solisten: Baiba Skride (viool) en Isabelle van Keulen (altviool). Radio 4, 20.02-23.00u.