Internationaal leger van Britney-fans bedreigt Nederlandse columniste

Sinds de YouTube-hit “Leave Britney Alone” is bekend hoe toegewijd de fans van Britney Spears zijn. Waag het niet wat negatiefs over de popdiva van weleer te zeggen, want dan krijg de internationale Britney Army over je heen. Metro-columniste Hadjar Benmiloud maakt het op dit moment mee.

Britney in haar nieuwe videoclip. Pas op met wat je over haar schrijft. Voor je het weet heb je de fanatieke Britney-aanhang achter je aan.

Sinds de YouTube-hit “Leave Britney Alone” is bekend hoe toegewijd de fans van Britney Spears zijn. Waag het niet wat negatiefs over de popdiva van weleer te zeggen, want dan krijg de internationale Britney Army over je heen. Metro-columniste Hadjar Benmiloud maakt het op dit moment mee.

Het begon allemaal met een column van Benmiloud, afgelopen woensdag in gratis dagblad Metro, over de zoveelste comeback-poging van Britney: Scream and Shout, een duet met Will I Am. En dat is volgens Benmiloud een nieuw dieptepunt (“minstens zes voet onder de grond”) in het toch al tragische leven van het voormalige kindsterretje. Zo schrijft ze:

“De gemiddelde necrofiel zou het einde van deze clip niet eens halen. Britney’s strakke lijk is in een pakje gehesen en elektronisch aangedreven naast mechanische man Will.I.Am, dit alles onder begeleiding van een repetetief Tamagotchideuntje en een witte of zwarte backdrop, decor is er niet. Ze hebben niet eens Britney’s zang gebruikt: we horen een Britse onbekende robotstem.

Daarnaast is de clip volgens Benmiloud “één lange reclame” voor dure hippe gadgets.

“Daar zal de platenmaatschappij wel veel geld voor gekregen hebben. En dat terwijl de clip eruit ziet alsof het budget uit drie cijfers bestond. Arme Britney. Ze is nu echt officieel dood, sowieso van binnen. Hadden ze niet gewoon een begrafenis kunnen organiseren?”

Britney Spears en Will I Am - Scream and Shout

En dat vindt niet iedereen leuk. Te beginnen met de Nederlandse fans…

Twitter avatar Philoctitties Sam Caluwé RIP @Hadjar

je maakte ons, #BritArmy serieus kwaad, en meid geloof me je gaat spijt hebben.

Flawless fans being flawless

…maar nadat de internationale Britney-fansite BreatheHeavy.com haar column met de kop ‘R.I.P Britney’ oppikte ging het pas echt los:

Twitter avatar bebeluvyou Hunny Bonny @fanbrits: @Hadjar u’re a fucking irrelevant bitch! how dare u write crap about Britney????!!! R.I.P. to YOU! asshole!”
Twitter avatar PrestonDem0n Preston Demon @Hadjar Britney isn’t dead. But you, you are. She has milliones fans around the world. You wrote it only for fame. You suck !
Twitter avatar AmyDuhamel Amy Duhamel @Hadjar don’t say stupid shit about Britney or consider your self from the dead people

“I hope you get Chlamydia and die”

Een veel uitgebreidere bloemlezing vind je op de site van Spunk, waar Benmiloud de grappigste (“I hope you get Chlamydia and die”), meest poëtische (“your vagina is wider then the sky”) maar ook gewelddadigste reacties (“I will kill you”) op een rij heeft heeft gezet. En door de heftigheid van die reacties heeft ze toch maar aangifte gedaan bij de politie. Benmiloud:

“Ik schrijf al sinds mijn vijftiende en wat betreft reacties ben ik wel wat haatmail gewend. Dit is echter extreem. Eerst lach je er nog wel om, omdat het ergens grappig is dat mensen in Azië zich druk maken over wat jij schrijft. Maar toen gisteravond mijn familie werd bedreigd en mijn adresgegevens op allerlei fora verschenen, inclusief de boodschap “Kill Hadjar”, werd het wat minder leuk. Ik kreeg op een gegeven moment tientallen tweets per minuut binnen en dat was net iets meer dan ik aankon. De politie nam het ook serieus op. Dit wordt door zoveel mensen gelezen, vertelden ze me, dan is de kans aanwezig dat er altijd iemand tussenzit die echt gek is.”

Zelf fan van Britney

Benmiloud hoopt ondertussen dat de storm vanzelf gaat liggen, maar op dit moment komen er nog constant haattweets uit de hele wereld binnen. Ook is er een Nederlandse tegenactie onder #LeaveHadjarAlone. Leuk, maar eigenlijk is alle heisa nergens voor nodig, aldus Benmiloud. Ze is zelf groot fan van Britney Spears.

“Het gekke is dat ik al jaren groot fan ben. Ik vind het juist heel erg wat er met haar carrière is gebeurd en dat is precies het punt dat ik in de column probeer te maken. Ze heeft gewoon geen controle over haar eigen leven en dat is het tragische.”

    • Lex Boon