Heldring, Bernlef en Rotterdamse literatuur in de bijlage Boeken

Vandaag in de Boekenbijlage, die wekelijks op vrijdag in het hart van NRC Handelsblad verschijnt: – Met een bundeling van zijn beste columns van de afgelopen jaren neemt J.L. Heldring, columnist van NRC Handelsblad, afscheid van de publiciteit.  De oogst van zijn werk is een ode aan het heldere denken. – De laatste Bernlef verschijnt postuum, als

Vandaag in de Boekenbijlage, die wekelijks op vrijdag in het hart van NRC Handelsblad verschijnt:

- Met een bundeling van zijn beste columns van de afgelopen jaren neemt J.L. Heldring, columnist van NRC Handelsblad, afscheid van de publiciteit.  De oogst van zijn werk is een ode aan het heldere denken.

- De laatste Bernlef verschijnt postuum, als de memoires van Henk Materman. Diens autobiografie mislukt, er komt een veel mooier boek voor in de plaats.

- Sinds de val van de Muur lijden jonge Oost-Duitsers onder de melancholie van hun ouders. Zij vormen de derde generatie. Andrea Hanna Hünniger schreef er een autobiografisch boek over.

- NRC Handelsblad ontstond uit de fusie tussen de deftige Nieuwe Rotterdamse Courant en het wildere Algemeen Handelsblad. Pal voor de verhuizing, dit weekend, van de krant naar Amsterdam is het ontstaan ervan te boek gesteld.

- Straattaal. Realisme. Zakelijkheid. Drie boeken over en van Rotterdamse literatoren moeten bewijzen dat er zoiets als Rotterdamse literatuur bestaat.

    • een onzer redacteuren