Filmflop, belastingschuld en celbezoekjes

BEVERLY HILLS, CA - NOVEMBER 20: Actress Lindsay Lohan attends the premiere of Lifetime's 'Liz & Dick' at Beverly Hills Hotel on November 20, 2012 in Beverly Hills, California. Jason Merritt/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP

Wat is er gebeurd?

Wat is er niet gebeurd kun je beter vragen. Lindsay Lohan, voormalig kindster met aardige toekomstperspectieven die ze in een paar jaar tijd systematisch verkwanselde met overmatig drank- en druggebruik, heeft twee zware weken achter de rug. Eerst werden vorige week haar acteerprestaties in de film Liz & Dick met de grond gelijkgemaakt. De tv-film werd al maanden gepromoot als ‘het televisie-evenement van het jaar’. Lohans vertolking van icoon Elizabeth Taylor moest haar comeback als actrice betekenen. In plaats daarvan kreeg Lohan voor haar eerste hoofdrol in vijf jaar tijd, de slechtste kritieken van haar carrière. Dat de actrice haar eigen, hese stem niet eens probeerde om te buigen om die van Taylor te benaderen, werd haar door de critici kwalijk genomen. En een vreselijk klungelige en niet overtuigend uitgevoerde flauwvalscène zorgde online voor hilariteit.

Dus geen comeback voor Lohan, maar er was meer?

Klopt. Slechte recensies zijn eigenlijk de minste zorgen van Lindsay Lohan. Vorige week werd ze gearresteerd na een opstootje in een New Yorkse nachtclub. Lohan zou na een woordenwisseling met een andere bezoekster van de vipruimte de vrouw in haar gezicht hebben geslagen. Lohan werd aangehouden toen ze de club wilde verlaten en tot de volgende ochtend vastgehouden. Binnenkort moet ze voorkomen bij de rechtbank. Dit terwijl ze nog onder toezicht staat na een eerdere veroordeling.

Dit was dus niet haar eerste arrestatie?

De keren dat Lindsay Lohan in aanraking is gekomen met de politie, zijn ondertussen niet meer op een hand te tellen. In 2007 werd ze voor het eerst aangehouden op verdenking van rijden onder invloed, een paar maanden later ging ze opnieuw in de fout – tien dagen na een bezoekje aan een afkickkliniek. Sinds dat moment is de stroom van ruzies, diefstal, dronken rijden, aanrijdingen en drugsgebrui haast constant. Ze is een stuk of vijf keer naar de gevangenis gestuurd, maar alle keren na een paar uur of een paar dagen vrijgelaten wegens ‘overbevolking’. De komende tijd zal ze zich bij de rechter niet alleen moeten verantwoorden voor die laatste aanhouding, maar ook voor drie aanklachten die onlangs tegen haar zijn ingediend nadat ze had gelogen over het al dan niet rijden ten tijde van een auto-ongeluk in juni.

Zucht. Is er dan nog meer?

Ja. Deze week blokkeerde de Belastingdienst al Lohans bankrekeningen. De actrice schijnt meer dan 200.000 euro belasting over 2009 en 2010 nog niet te hebben betaald. Dit ondanks dat ze vorige maand 100.000 euro te leen kreeg van acteur Charlie Sheen. Waar al Lohans geld – dat ze ondanks haar problemen nog steeds in aardige hoeveelheden schijnt te verdienen – is gebleven weet niemand.

    • Anke Meijer