Eredivisie: Heracles en FC Utrecht spelen gelijk

Voorafgaand aan het duel namen de spelers van Heracles en Utrecht een minuut stilte in acht er nagedachtenis aan de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Foto ANP / Vincent Jannink

FC Utrecht heeft vanavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij Heracles Almelo. In het Polman Stadion zorgde Nana Asare, met een op een verdediger afgeketste voorzet, voor de gelijkmaker nadat Lerin Duarte de thuisploeg op voorsprong had gezet. Beide ploegen scoorden voor rust. Utrecht blijft zesde, Heracles gaat van tien naar een gedeelde achtste plaats.

Na een minuut stilte voor de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuis ontspon zich op het Almelose kunstgras een aantrekkelijk duel. De thuisploeg had daarbij het beste van het spel en kwam ook terecht op voorsprong. Een schot van Everton kwam voor de voeten van Duarte terecht en die haalde van dichtbij de trekker over.

Uit het niets kwam Utrecht echter terug in de partij. Asare werd aan de rechterkant het strasfchopgebied ingestuurd, wilde een voorzet geven, maar raakte Christian Dorda waarna de bal in een keer het doel in stuiterde.

Tien minuten voor rust was er ook slecht nieuws voor de domstedelingen. Jacob Mulenga viel geblesseerd uit en moest door Leon de Kogel worden vervangen.

Na rust was er minder te genieten in Almelo. Geoffrey Castillion leek met een fraaie uithaal voor de winnende treffer te zorgen, maar het arbitrale trio had goed in de gaten dat zijn uithaal via de onderkant van de lat en de binnenkant van de paal het doel weer uit was gestuiterd.

Speelronde 16

Het volledige programma van dit weekend:

  • RKC Waalwijk - NEC // zaterdag 18.45
  • ADO Den Haag - PEC Zwolle // zaterdag 19.45
  • AZ - Willem II // zaterdag 19.45
  • Ajax - FC Groningen // zaterdag 20.45
  • sc Heerenveen - Roda JC // zondag 12.30
  • NAC Breda - Feyenoord // zondag 14.30
  • VVV-Venlo - Vitesse // zondag 14.30
  • PSV - FC Twente // Zondag 16.30

Het wedstrijdverslag komt van persbureau Novum.

    • Lex Boon