Dit jaar al ruim 55.000 kilo vuurwerk in beslag genomen

Dit seizoen is er al 55.361 kilo vuurwerk in beslag genomen. Vorig jaar stond de teller begin december op 69.545 kilo vuurwerk. Foto ANP / Evert-Jan Daniels

De politie en het Openbaar Ministerie hebben dit seizoen al 55.361 kilo vuurwerk in beslag genomen. Dat blijkt uit de vuurwerkbarometer van het Openbaar Ministerie. Die hoeveelheid is minder dan vorig jaar, toen tot begin december 69.545 kilo vuurwerk werd onderschept.

Eind november werd een vuurwerkbende opgerold in Drenthe. Daarbij werd ruim 28 duizend kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. De politie trof op verschillende locaties lawinepijlen, vlinders en flowerbeds aan. Een week eerder werd in Zuid-Holland al 3300 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het vuurwerk zat in twee busjes in Dordrecht en Rotterdam.

    • Lex Boon