De soap rond John McAfee in twee minuten

Screenshot van YouTube uit het animatiefilmpje over John McAfee.

De soap rond voormalig software-ondernemer John McAfee was voor enkele Aziatische filmmakers voer voor een nieuw animatiefilmpje. Verdacht van moord, een zeventienjarig vriendinnetje, duizenden dollars aan contant geld in huis en een bizarre vlucht die eindigde in een arrestatie. Ze legden alles vast in een onverstaanbaar doch zeer treffend filmpje.

Gelukkig is er wel Engelse ondertiteling:

Het begon allemaal een aantal weken geleden toen de vermogende buurman van McAfee, die woonachtig is in Belize, werd vermoord. Bij een huiszoeking trof de politie twintigduizend dollar contant geld en enkele wapens aan. Bijzondere vondsten in het huis van iemand die claimt onschuldig te zijn. Daar komt nog eens bij dat de 67-jarige Amerikaan door het leven gaat met een 17-jarige dame aan zijn zijde. Allemaal mooie elementen voor een nieuwe aflevering van bijvoorbeeld Goede Tijden, Slechte Tijden of The Bold and The Beautiful.

Maar met zijn acties zou de bedenker van de virusscan wel een heel soapseizoen kunnen vullen. Want niet lang na de huiszoeking sloeg hij op de vlucht. Hij vertrok naar het buitenland, omdat hij de “verhoormethodes in Belize niet vertrouwde”. Een tijdlang was hij onvindbaar en was het gissen naar zijn verblijfplaats. Tot gisteren dan. De politie spoorde hem op in Guatemala en sloeg hem aldaar in de boeien.

Wie nog meer wil weten van de soap rond McAfee, kan kan altijd zijn blog nog volgen. Hoewel niet met zekerheid te stellen is dat de beste man daadwerkelijk vanuit de gevangenis stukjes over zijn leven tikt, blijft het voor de sensatieliefhebbers onder ons fijn leesvoer.

    • Jeannine Julen