Bouwplaats Eemshaven ontruimd wegens bommelding

De bouwplaats in de Eemshaven in Groningen waar een nieuwe kolencentrale wordt gebouwd is vanmiddag uit voorzorg ontruimd vanwege een verdachte situatie. Dat zegt een woordvoerder van de politie, meldt Novum.

De nieuwe kolencentrale bij Eemshaven in aanbouw van RWE. Foto ANP / Ingo Wagner De nieuwe kolencentrale bij Eemshaven in aanbouw van RWE. Foto ANP / Ingo Wagner

De bouwplaats in de Eemshaven in Groningen waar een nieuwe kolencentrale wordt gebouwd, is vanmiddag uit voorzorg ontruimd vanwege een verdachte situatie. Dat zegt een woordvoerder van de politie, meldt Novum.

Volgens energieconcern Essent is er een bommelding gedaan, maar de politie kon dat niet direct bevestigen. De directe omgeving is afgezet.

RWE bouwt in de Groningse Eemshaven een grote energiecentrale voor poederkool en biomassa, die volgend jaar klaar moet zijn. Milieu-organisaties zoals Greenpeace hebben daar vorig jaar flink tegen geprotesteerd. Ze zijn tegen het gebruik van steenkool.

    • Anouk Eigenraam