Blok geeft huizenbezitters tot april voor overzetten hypotheek

Stef Blok op het binnenhof. ANP / Phil Nijhuis

Huizenbezitters kunnen hun aflossingsvrije hypotheek nog tot 1 april omzetten in een spaar-of beleggingshypotheek. Minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst heeft vanmiddag aan de Eerste Kamer bekendgemaakt dat deze termijn wordt verlengd.

De termijn voor het overzetten liep eigenlijk tot het einde van het jaar. Financieel kan het voordelig zijn voor huizenbezitters om de hypotheek te wijzigen aangezien op 1 januari de regels veranderen voor aftrek van hypotheken.

Voor banken is het moeilijk gebleken om dit voor alle gegadigden voor januari op orde te krijgen, meldt de NOS. Onder andere de Vereniging Eigen Huis heeft daarover geklaagd. Blok liet daarop weten na te denken over het verlengen van de termijn om hypotheken over te zetten.

    • Annemarie Coevert