Vijfde slachtoffer van scheepsongeluk Noordzee geborgen

Ambulancepersoneel wacht op Rotterdam Airport op de komst per helikopter van slachtoffers na de aanvaring tussen autovrachtschip Baltic Ace en de Corvus J. op de Noordzee. Foto ANP / Jerry Lampen

Reddingswerkers hebben op de Noordzee een vijfde dodelijk slachtoffer van de aanvaring van gisteravond gevonden. Het lichaam is met een helikopter uit zee gehaald en naar het vliegveld Rotterdam The Hague Airport gebracht, meldt de Kustwacht.

Het ongeluk gebeurde gisteravond rond 19.20 uur op 65 kilometer van de kust van Zeeland. Het gezonken schip is een autovrachtschip dat onder de vlag van de Bahama’s voer. Het schip kwam door nog onbekende oorzaak in aanvaring met containerschip Corvus J uit Cyprus. Dat schip maakte geen water, maar liep wel schade op.

Zes van de 24 opvarenden van het vrachtschip Baltic Ice worden nog vermist. De overige dertien opvarenden konden worden gered. De zoekactie lag van 02.00 uur tot half negen vanochtend stil. Na zonsopkomst werd door de Kustwacht besloten verder te zoeken naar lichamen; door het koude zeewater wordt geen rekening meer gehouden met overlevenden.

Bij de zoektocht van zijn vandaag twee vliegtuigen, twee helikopters en twee reddingsboten betrokken, weet de NOS. Nabij de plaats van de aanvaring vond een van de helikopters het stoffelijk overschot van een vermist bemanningslid.