Vader Marianne Vaatstra ‘heel blij’ met bekentenis

Bijeenkomst voor inwoners van Zwaagwesteinde. Bauke Vaatstra. ANP CATRINUS VAN DER VEEN
Bijeenkomst voor inwoners van Zwaagwesteinde. Bauke Vaatstra. ANP CATRINUS VAN DER VEEN Bauke Vaatstra tijdens een bijeenkomst voor inwoners van Zwaagwesteinde vorige maand. Foto ANP / Catrinus van der Veen

De vader van Marianne Vaatstra is heel blij met de bekentenis die Jasper S., de verdachte van de moord op het meisje in 1999, heeft afgelegd. Dat zei hij vanavond in het NOS Journaal.

Bauke Vaatstra ziet de bekentenis als extra bewijslast, bovenop de DNA-match. Hij werd donderdag thuis door politie en justitie op de hoogte gebracht van de bekentenis. Tevreden is Vaatstra echter nog niet. Hij wil nog van S. weten ‘waarom en hoe’, maar gaat ervan uit dat hij dat nog wel te horen krijgt.

Ook misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die de afgelopen dertien jaar in zijn programma veelvuldig aandacht aan de zaak besteedde, reageerde op de bekentenis. De bewijslast was te groot, ontkennen hielp niet meer, aldus De Vries.

Twitter avatar PeterRdeV Peter R. de Vries Is bekentenis Jasper S. een verrassing? Nee… hier viel niet aan te ontkomen. Alleen schriftgeleerden meenden dat er een opening was.