Uitslag Sinterklaasprijsvraag

We vroegen jullie om recepten en gerechten voor Sinterklaas. De winnaar is een taart, gebakken en bezongen door Roosmarijn Bergh. Zij krijgt de chocoladeletters!

Sint kreeg veel pizza en patat toegestuurd maar ook brood met chocoladevlokken en pindakaas, een pavlova vol fruit, een snoepjesvis en zelfs een spruitjestaart! De recepten neemt hij mee naar Spanje. Bedankt en tot volgend jaar!

„Ik denk dat Sinterklaas spruitjestaart lekker vindt”, schrijft Fenna Andeweg, 7 jaar, uit Utrecht. „Want het is mijn lievelingseten en ook van mijn broertje Ido. Als je denkt dat spruitjes vies zijn moet je deze taart maar eens eten!”

Bij deze snoepjesvis wordt wijn geserveerd, zegt Julianne van Duijn, 6 jaar, uit Groningen. „Voor de Pieten is er patat en limonade.”

Valerie van Aartsen, 11 jaar, uit Voorschoten schotelt de Sint wel 15 verschillende dingen voor. Net als in de Middeleeuwen komen alles tegelijk op tafel. Patat met mayonaise en lolly.

Juliette van Aartsen, 8 jaar, uit Voorschoten, geeft de Sint iets meer groente en fruit. Vooral de pizza ziet er lekker uit.

Een taart met pepernoten, schuimpjes en een fondant sinterklaas, dat bakken Renee, Pip, Tim en Saskia, uit groep 4 en 5 van Basisschool Binnen de Veste uit Zierikzee als de Sint op bezoek komt.

Volgens Roosmarijn Bergh, 9 jaar, uit Maarn, eet Sint het liefst pepernotenchocoladetaart. „Een nadeel: soms kleeft een stukje ervan aan mijn baard.”