Uitgelicht

Film

Mr. Bean’s Holiday (Steve Bendelack, 2007, GB). In zijn tweede Mr. Bean-film wint Rowan Atkinson een reis naar Frankrijk, maar moet hij nog wel even bij de Côte d’Azur zien te komen als hij de trein mist. Schaamteloos wordt een hele scène uit Jacques Tati’s eerste speelfilm Jour de fête gekopieerd. Vanuit identieke camerastandpunten zien we Bean net als Tati op een oude, zware postbodefiets vrolijk fluitend en schijnbaar zonder al te veel inspanning een zwoegend wielerpeloton voorbijfietsen. Plagiaat of ode? Ook met Willem Dafoe, Max Baldry.Veronica, 20.30-22.10u.

Les grandes personnes (Anna Novion, 2008, F/S). Elk jaar gaan Albert (Jean-Pierre Darroussin) en zijn dochter voor haar verjaardag op vakantie naar een Europees land. Nu Jeanne (Anaïs Demoustier) 17 is, gaan ze naar Zweden. Het daar gehuurde huis blijkt echter bewoond te worden door eigenaresse Annika (Lia Boysen) en haar vriendin Christine (Judith Henry). Het gooit, tot vreugde van Jeanne, Alberts zorgvuldig geplande vakantie overhoop.TV5, 21.00-22.20u.

Chugyeogja / The Chaser (Na Hong-jin, 2008, Z.-K). Vrijwel alles gebeurt in het donker in deze originele seriemoordenaarfilm. Voormalig politieman Jung-ho is een lodderige pooier met een slecht humeur, omdat zijn meisjes stuk voor stuk verdwijnen. Een mensenhandelaar die de meisjes doorverkoopt, is volgens hem de schuldige en hij gaat op jacht. Door allerlei blunders loopt de film uit op een bloedige finale. Men zoekt op verkeerde plekken, trekt foute conclusies of juiste conclusies op het foute moment.Arte, 02.05-04.05u.

Informatief

3Doc: Code Rood Huiselijk Geweld. Filmmaakster Jessica Villerius volgt casemanager Henk Giebels. Als de politie een verdachte arresteert na een melding van huiselijk geweld, wordt Henk Giebels ingeschakeld. Hij praat met de verdachte terwijl de politie de getuigen en vermeende slachtoffers verhoort. Villerius en haar team hebben hun kamp opgeslagen in het Veiligheidshuis, een samenwerkingsverband tussen politie, justitie en hulpverlening in Venlo. Door het uitwisselen van informatie wordt doeltreffender opgetreden. Ned.3, 21.35-22.30u.

Botox – Ein Gift macht Karriere. Documentaire over botulinetoxine – beter bekend als ‘botox’, een vergif dat een miljoen maal sterker is dan arsenicum. Slechts 0,05 microgram per kilo lichaamsgewicht is dodelijk. Desondanks heeft het als rimpelbestrijder de schoonheidsindustrie veroverd: er worden miljarden omgezet in het zenuwgif. Arte, 22.10-23.05u.

Sport

Voetbal: Europa League. Rechtstreeks verslag van Napoli-PSV (19.00u) en van FC Twente-Helsingborgs IF (21.00u). Om 23.15u samenvattingen overige wedstrijden. RTL7, 18.00-00.00u.