Uit voor kinderen

De Draad van Alexander

De tentoonstelling De Draad van Alexander gaat over een man die met draad alles kan maken wat hij met zijn hoofd bedenkt. Hij maakt de prachtigste dingen: een dansende dame, een circus compleet met acrobaten en olifanten, een stad met wolkenkrabbers en nog veel meer. Maar zijn grootste droom is om iets te maken dat uit zichzelf beweegt. En dat lukt! Met tekeningen van illustrator Sieb Posthuma, geïnspireerd op de sculpturen van kunstenaar Alexander Calder.

T/m 20 januari. Gemeentemuseum Den Haag. www.gemeentemuseum.nl

Vaders en moeders

Wie is je vader? Wie is je moeder? Zijn ze aardig of streng? Grappig, spannend of saai? Wat zijn ze eigenlijk voor mensen? En welke rol spelen ze in jouw leven? Een interactieve kindertentoonstelling over moeders en vaders door Villa Zebra en Concordia.

12 december t/m 9 maart. Concordia, Enschede. www.concordia.nl