Titelhouder Chelsea uitgeschakeld

Titelverdediger Chelsea is ondanks een ruime 6-1 zege op het Deense Nordsjaelland uitgeschakeld in de Champions League. De overwinning van The Blues, de eerste onder de nieuwe trainer Rafael Benitez, bracht de Londenaren op tien punten. Maar doordat Juventus met 1-0 won bij het geplaatste Shakhtar Donetsk werd de club uit Turijn groepswinnaar en Chelsea derde.

Nooit eerder is de titelhouder van de Champions League in de groepsfase uitgeschakeld. Chelsea gaat wel door naar de Europa League. Voor de thuisploeg scoorden David Luiz en Fernando Torres in de eerste helft. Twente-huurling Joshua John scoorde vlak na rust tegen. Gary Cahill, nogmaals Torres, Juan Mata en Oscar zorgden voor de 6-1 eindstand.

Juventus behaalde tegen Shakthar Donetsk in Oekraïne een minimale uitzege. Olexandr Kucher maakte tien minuten na rust het enige (eigen) doelpunt van de wedstrijd.

Bayern werd winnaar van groep F door een 4-1 zege op Bate Borisov. Mario Gomez, Thomas Müller, Xherdan Shaqiri en David Alaba scoorden voor de Duitsers. Ploeggenoot Jérôme Boateng kreeg een rode kaart. Yegor Filipenko scoorde in de slotfase nog voor de Wit-Russen, die na een rode kaart voor Denis Polyakov lange tijd met een man minder op het veld hadden gestaan.

In dezelfde poule won Valencia met 1-0 bij het Franse Lille. De Spanjaard Jonas benutte na een half uur een strafschop. Valencia, twee keer verliezend finalist, gaat als tweede in de poule naar de achtste finales.

Celtic en Galatasaray hebben zich gisteravond als laatste ploegen geplaatst voor de tweede ronde van de Champions League. De Schotten wonnen met 2-1 van Spartak Moskou en zagen concurrent Benfica met 0-0 gelijkspelen bij Barcelona. Galatasaray won met 2-1 bij het Portugese Sporting Braga, terwijl het Roemeense Cluj bij het al gekwalificeerde Manchester United met 1-0 won.

Celtic stond bij het ingaan van de laatste speelronde achter Benfica, maar had met een thuiswedstrijd tegen het al uitgeschakelde Spartak Moskou een makkelijkere opdracht. Gary Hooper zette de Schotten in Glasgow op voorsprong, voormalig AZ-speler Ari bracht Spartak op gelijke hoogte. Een door Kris Commons benutte strafschop was uiteindelijk beslissend in Celtics voordeel. Benfica miste bij het al geplaatste Barcelona een paar grote kansen op de noodzakelijke treffer. Een plaats in de Europa League is een schrale troost voor de Portugese club.

Galatasaray wist dat het met een zege bij het al uitgeschakelde Braga zeker zou zijn van een plaats in de volgende ronde. Maar de Turken kwamen in de eerste helft in Portugal op achterstand door een treffer van Mossoro. Burak Yilmaz maakte gelijk, Aydin Yilmaz de winnende treffer voor Galatasaray.

Door de Turkse zege was de verrassende 0-1 van Cluj in Manchester niet voldoende. United speelde met een B-team: niet met Robin van Persie, wel met voormalig Vitessevoetballer Alexander Büttner. Luis Alberto werd matchwinnaar zonder waarde.