Nog maar heel even naakt in San Francisco

A man uses his rifle to hunt birds for food in the al-Khalidiya neighbourhood of Homs December 5, 2012. REUTERS/Yazan Homsy (SYRIA - Tags: CONFLICT SOCIETY)
A man uses his rifle to hunt birds for food in the al-Khalidiya neighbourhood of Homs December 5, 2012. REUTERS/Yazan Homsy (SYRIA - Tags: CONFLICT SOCIETY) REUTERS

Politiemensen proberen nudisten te bedekken en te verwijderen uit het stadhuis van San Francisco. Daar werd de omstreden plaatselijke wet goedgekeurd die naaktlopen in het openbaar verregaand moet terugdringen. Vooral in de wijk Castro is het voor sommige mensen heel normaal om naakt over straat te gaan, boodschappen te doen en zelfs uit eten te gaan.

De laatste jaren werd de groep nudisten steeds groter en daarom wilde het stadsbestuur beperkende maatregelen. De voortrekker is bestuurder Bill Wiener (what’s in a name), die vindt dat de nudisten het straatbeeld al te zeer domineren en de goede zeden wel erg veel geweld aandoen. De demonstranten zijn mordicus tegen iedere beperking. De voorstanders zeggen dat het geen verbod is.

Ook als de Wiener Bill van kracht wordt in februari 2013, mag er nog naaktgelopen worden op parades en festivals en op enkele naaktstranden.