Niets meer op het spel, maar PSV sluit Europees seizoen af met zege

PSV players greet fans after the UEFA Europa league Group F football match SSC Napoli vs PSV Eindhoven on December 6, 2012 in San Paolo Stadium in Napoli. AFP PHOTO / CARLO HERMANN
PSV players greet fans after the UEFA Europa league Group F football match SSC Napoli vs PSV Eindhoven on December 6, 2012 in San Paolo Stadium in Napoli. AFP PHOTO / CARLO HERMANN De handen gaan op elkaar voor het publiek in het San Paolo stadion in Napoli. Foto AFP / Carlo Hermann

PSV heeft de groepsfase van de Europa League afgesloten met een overwinning. De Eindhovenaren, die al geen zicht meer hadden op een plaats in de volgende ronde, wonnen in Italië met 3-1 van het al geplaatste Napoli. Alle doelpunten van PSV werden gemaakt door Tim Matavz. Edinson Cavani scoorde voor Napoli.

Ondanks dat er niets meer op het spel stond, maakten beide ploegen er met een veredeld B-elftal een aantrekkelijke wedstrijd van. Het begin was duidelijk voor Napoli, dat eerder in Eindhoven met 3-0 had verloren. Nadat de Italianen twee dikke kansen hadden laten liggen, maakte Cavani er in de achttiende minuut na balverlies van Peter van Ooijen 1-0 van.

PSV werd terug in de wedstrijd geholpen door Antonio Rosati. De keeper, normaal gesproken tweede keus, stompte de bal na een schot van Van Ooijen voor de voeten van Matavz. De Sloveen liet die kans niet onbenut en pakte kort voor rust ook een tweede cadeautje uit. Deze keer kreeg Rosati een schot van Jeremain Lens niet onder controle.

Met de voorsprong op zak loerde PSV in de tweede helft geduldig op de counter. Het leverde na een uur spelen een derde doelpunt op dankzij een prima pass van Memphis Depay op Matavz. Napoli kreeg nog wel een handvol kansen op de aansluitingstreffer, maar kon de eerste Europese thuisnederlaag in achttien jaar niet voorkomen.

Dnjpr Dnjpropetrovsk eindigde in poule F overtuigend bovenaan. De Oekraïners wonnen met 4-0 van AIK Solna. PSV sluit de groepsfase af op de ondankbare derde plaats. AIK Solna is de nummer laatst.

Dit wedstrijdverslag werd verzorgd door persdienst Novum.