Morgen fors minder treinen in en om Randstad door winterweer

Sneeuw op het spoor. ANP KOEN VAN WEEL
Sneeuw op het spoor. ANP KOEN VAN WEEL De NS neemt preventieve maatregelen tegen de verwachte sneeuwval. Foto ANP / Koen van Weel

De treinen van de NS rijden morgen in en om de Randstad volgens een aangepaste dienstregeling. NS en ProRail hebben dat besloten vanwege de verwachte vorst en sneeuwval.

In de Randstad rijden halfuursdiensten in plaats van kwartiersdiensten.

Door de dienstregeling aan te passen denken NS en ProRail de kans zo groot mogelijk te maken dat de treindienst, ondanks het voorspelde winterweer, beheersbaar blijft en daarmee voor de reiziger voorspelbaar.

ProRail zet extra sneeuw- en storingsploegen in en heeft hulplocomotieven paraat staan om eventuele problemen snel op te lossen. NS zet extra personeel in om de reizigers van dienst te zijn.

De aangepaste dienstregeling wordt op dit moment nog verwerkt in de reisplanner:

Twitter avatar NS_online NS online #spoorbericht: De reisplanner wordt op dit moment bijgewerkt. Later op de avond is deze gereed.

Vanaf middernacht gaat het sneeuwen, verwachten meteorologen van weeronline.nl. De hevigste sneeuwbuien komen in het westen van het land precies tijdens de ochtendspits. De weerdienst verwacht daarom ‘totale ontwrichting’. De ANWB waarschuwde automobilisten al voor een zware spits.

Klik op de kaart voor een grotere versie.Klik op de kaart voor een grotere versie.