Matig doorgeefluik

r&bRihanna: Unapologetic **

Rihanna (24) heeft sinds 2005 evenveel Amerikaanse nummer 1-hits gescoord als de dertig jaar oudere Madonna. Ze lijkt uit te groeien tot succesvolste popact aller tijden. De artieste die wereldhits scoorde als Umbrella fungeert vooral als doorgeefluik van producers en songwriters. Ze heeft van haar kleurloze artistieke profiel een pluspunt gemaakt en kan met alle muzikale trends uit de voeten. Zo komen op dit album dubstep-elementen voorbij. Rihanna’s nieuwste hit is Diamonds, bij elkaar bedacht door zangeres Sia, hitschrijver Benny Blanco en productieduo StarGate. Een minstens zo zware bezetting maakte Fresh Off The Runway: r&b-zanger en songwriter The-Dream, Gouden Harp-winnaar Giorgo Tuinfort en de Franse superster-dj David Guetta. Rihanna vloekt wat en zingt verveeld een tekst die materialistische nonsens mengt met beelden uit de gangcultuur, terwijl een schel housegeluid uit de speakers knalt. De plaat kent wat aardige muzikale details zoals het melancholisch duet met zanger Mikky Ekko in Stay. Maar de leegheid in haar teksten is vaak ondraaglijk en echte hits ontbreken.