Kustwacht staakt zoekactie naar vermiste bemanningsleden

NOORDZEE - Een vaartuig van de Kustwacht tijdens de zoekactie op de Noordzee naar de vermiste drenkelingen van het gezonken vrachtschip de Baltic Ace. ANP ROBIN UTRECHT
NOORDZEE - Een vaartuig van de Kustwacht tijdens de zoekactie op de Noordzee naar de vermiste drenkelingen van het gezonken vrachtschip de Baltic Ace. ANP ROBIN UTRECHT Een vaartuig van de Kustwacht tijdens de zoekactie op de Noordzee naar de vermiste drenkelingen van het gezonken vrachtschip de Baltic Ace. Foto ANP / Robin Utrecht

De Kustwacht heeft de zoekactie naar zes vermiste bemanningsleden van het gezonken vrachtschip Baltic Ace in de Noordzee gestaakt, meldt de NOS. De kans dat er nog iemand na zonsondergang wordt opgespoord, is nihil.

Het is zeer waarschijnlijk dat er geen overlevenden worden gevonden door het koude zeewater, meldt de Kustwacht. Van de 24 personen die aan boord waren, zijn er inmiddels dertien gered. Vijf mensen overleefden het ongeluk niet. Het wrak ligt op de zeebodem en lekt geen olie.

Het vrachtschip zonk na een aanvaring met een containerschip de Noordzee. Het ongeluk gebeurde gisteravond rond 19.20 uur op 65 kilometer van de kust van Zeeland. Het gezonken schip is een autovrachtschip dat onder de vlag van de Bahama’s voer. Het containerschip, de Corvus J uit Cyprus, maakte geen water maar liep wel schade op. Bij de zoektocht van vandaag waren twee vliegtuigen, twee helikopters en twee reddingsboten betrokken, weet de NOS.