Kortkolom sport

Koeman jaar langer coach van Feyenoord

Rotterdam. Ronald Koeman is ook volgend seizoen trainer van Feyenoord. Hij heeft met de clubleiding een akkoord bereikt over een contractverlenging tot medio 2014. Koeman nam in juli vorig jaar het roer over van de ontslagen Mario Been. In zijn eerste seizoen plaatste hij zich met Feyenoord direct voor de voorronde van de Champions League. Nu staat hij vijfde met de Rotterdamse club. Koeman was eerder met wisselend succes in Nederland trainer van Ajax, PSV en AZ. Feyenoord staat nu vijfde in de eredivisie. (Novum)

Renner geschorst uit ploeg van Armstrong

Rotterdam. David George is voor twee jaar geschorst wegens dopinggebruik. Dat maakte de Zuid-Afrikaanse antidopingcommissie gisteren bekend. Tijdens een out-of-competition-controle werden bij de oud-ploeggenoot van Lance Armstrong eind augustus sporen van epo gevonden. De wielrenner gaf vorige maand zijn epogebruik toe. De veelvoudig Zuid-Afrikaans kampioen koerste in 1999 en 2000 voor de ploeg US Postal van Armstrong. George reed voor zijn land op de Olympische Spelen van 1996 en 2000. (Novum)

Australische roeiheld stopt en gaat coachen

Rotterdam. Drievoudig olympisch kampioen Drew Ginn heeft een punt gezet achter zijn roeicarrière. De 38-jarige Australiër gaat verder als hoofdcoach van de nationale bond. Ginn slaagde er afgelopen zomer niet in voor de vierde keer goud te winnen op de Spelen. Met de vier zonder stuurman behaalde hij in Londen zilver, achter Groot-Brittannië. Ginn roeide in de jaren negentig al in de vier zonder stuurman, het zogeheten Oarsome Foursome, waarmee hij in 1996 goud behaalde in Atlanta. Acht jaar later was hij in Athene de snelste in de twee zonder. Die titel prolongeerde hij in 2008 in Beijing. Naast zijn drie olympische titels werd Ginn vijf keer wereldkampioen. (AP)

Nog geen beslissing over plak Armstrong

Rotterdam. Lance Armstrong mag zijn bronzen medaille van de Olympische Spelen van Sydney voorlopig houden. Het internationaal olympisch comité heeft een beslissing over het afpakken van de plak van de Amerikaan uitgesteld. Al zijn resultaten vanaf augustus 1998 werden eerder dit jaar geschrapt. Het IOC wil wachten tot de Texaan daarvan formeel op de hoogte is gesteld. Armstrong raakte eerder zijn zeven Tourzeges kwijt, vanwege de inhoud van het Usada-rapport waarin hem grootschalig dopegebruik wordt aangewreven. (Novum)

Australiër Tomic uit Davis-Cupteam gezet

Melbourne. Bernard Tomic is voorlopig uit het Davis-Cupteam van Australië gezet. De 20-jarige tennisser is volgens non-playingcaptain Pat Rafter onvoldoende toegewijd aan zijn sport. Tomic ontbreekt daardoor begin februari in de wedstrijd tegen Taiwan in de eerste ronde van het landentoernooi. Tomic stond deze zomer 27ste op de wereldranglijst, maar is afgegleden naar de 52ste positie. (Novum)