Kijktips

Film

Les grandes personnes (Anna Novion, 2008, F/S).

Elk jaar gaan Albert (Jean-Pierre Darroussin) en zijn dochter voor haar verjaardag op vakantie naar een Europees land. Nu Jeanne (Anaïs Demoustier) 17 is, gaan ze naar Zweden. Het daar gehuurde huis blijkt echter bewoond te worden door eigenaresse Annika (Lia Boysen) en haar vriendin Christine (Judith Henry). Het gooit, tot vreugde van Jeanne, Alberts zorgvuldig geplande vakantie overhoop.TV5, 21.00-22.20u.

Chugyeogja / The Chaser (Na Hong-jin, 2008, Z.-K).

Vrijwel alles gebeurt in het donker in deze originele seriemoordenaarfilm. Voormalig politieman Jung-ho is een lodderige pooier met een slecht humeur, omdat zijn meisjes stuk voor stuk verdwijnen. Een mensenhandelaar die de meisjes doorverkoopt is volgens hem de schuldige en hij gaat op jacht. Door allerlei blunders loopt de film uit op een bloedige finale. Men zoekt op verkeerde plekken, trekt foute conclusies of juiste conclusies op het foute moment. Arte, 02.05-04.05u.

Informatief

3Doc: Code Rood Huiselijk Geweld.

Filmmaakster Jessica Villerius en haar team hebben hun kamp opgeslagen in het Veiligheidshuis, een samenwerkingsverband tussen politie, justitie en hulpverlening in Venlo. Zij volgen Henk Giebels. Als de politie een verdachte arresteert na een melding van huiselijk geweld wordt Giebels ingeschakeld. Hij praat met de verdachte terwijl de politie de getuigen en vermeende slachtoffers verhoort. Ned.3, 21.35-22.30u.

Botox – Ein Gift macht Karriere.

Documentaire over botulinetoxine – beter bekend als ‘ botox’, het zenuwgif dat een miljoen maal sterker is dan arsenicum. Slechts 0,05 microgram botox per kilo lichaamsgewicht is dodelijk. Desondanks heeft het als rimpelbestrijder de schoonheidsindustrie veroverd: er worden miljarden in omgezet. Arte, 22.10-23.05u.