Rutte voor aanvang debat: nieuwe feiten ná benoeming Verdaas

De Tweede Kamer debatteert straks om 16.45 uur met premier Rutte over het aftreden van staatssecretaris van Economische Zaken Co Verdaas (PvdA). Dat gebeurt op verzoek van Wilders.

Co Verdaas op de persconferentie die hij eerder vandaag gaf, waar hij zijn vertrek bekendmaakte.
Co Verdaas op de persconferentie die hij eerder vandaag gaf, waar hij zijn vertrek bekendmaakte. Foto ANP / Evert-Jan Daniels

Er zijn nadat Co Verdaas tot staatssecretaris benoemd was, nog nieuwe feiten ‘aan het licht’ gekomen over de declaraties die hij deed als provinciebestuurder in Gelderland. Dat staat in de brief die Rutte vandaag aan de Kamer stuurde naar aanleiding van zijn aftreden, schrijft Novum.

Uit de verklaring van Verdaas ‘blijkt dat er na zijn benoeming nieuwe feiten aan het licht kwamen die hem aanleiding gaven tot zijn ontslagaanvraag’, schrijft Rutte in een zevenregelige brief. De premier licht dat verder niet toe.

Twitter avatar ronfresen Ron Fresen Rutte net: “De heer Verdaas heeft vandaag moeilijke beslissing genomen …” Vragen over evt verzwijgen van welke nwe feiten niet beantwoord

De Tweede Kamer debatteert vanaf 16.45 uur met Rutte over het aftreden van staatssecretaris van Economische Zaken Co Verdaas (PvdA). Dat gebeurt op verzoek van Wilders.

Verschillende fracties hebben vragen over de rol van Rutte als formateur. De bonnetjeskwestie is toen aan bod gekomen, maar vormde geen belemmering om Verdaas te benoemen tot staatssecretaris. “Ik wil weten wat er precies is gebeurd”, zei Wilders.