Elke dag leren met DWDD

Het tv-programma De wereld draait door (DWDD) gaat opnieuw uitbreiden: presentator Matthijs van Nieuwkerk gaat dagelijks een gesprek van twaalf minuten voeren met een wetenschapper, onder de noemer: De wereld leert door.

Het gesprek wordt vóór de reguliere uitzending van het live-programma opgenomen in hetzelfde decor, en later op de avond om half elf op Nederland 3 uitgezonden. Dat is nu nog het vaste tijdstip van NOS op 3. Dat nieuwsbulletin verhuist naar tien over elf. De operatie moet ervoor zorgen dat Nederland 3 later op de avond zijn kijkers vasthoudt. De vaste volgorde van half elf tot half twaalf wordt nu: De wereld leert door, PowNews en dan NOS op 3.

Het dagelijkse gesprek maakt deel uit van de spin-off DWDD University, die eerder twee hoorcolleges uitzond van natuurkundige Robbert Dijkgraaf; over de oerknal en over elementaire deeltjes. Deze twee colleges krijgen in april 2013 een vervolg met een drieluik van webexpert Alexander Klöpping over Silicon Valley.