Wanneer ben je rijk?

close up view of a hand holding bank notes --- Image by © Royalty-Free/Corbis © Royalty-Free/Corbis

Geld maakt gelukkig, maar je moet er ook weer niet te veel van hebben anders staan de bedelaars, inbrekers en het tijdschrift Quote de hele dag aan de deur. Al kun je daar dan weer de hond op afsturen, want uit een onderzoekje van de Spectrem Group bleek dat 58 procent van de miljonairs aan wie ze het vroegen een hond bezat. Volgens vermogensbeheerder Jennifer Cona, die nalatenschappen voor dieren van de rijken bewaakt, gaan miljonairs liever dan voor welk ander huisdier dan ook voor de onvoorwaardelijke liefde van de hond, zei ze tegen de Amerikaanse zakenzender CNBC. Meer geld, meer problemen, is de klacht van de rijken. Volgens de Skandia International Wealth Monitor, een onderdeel van de Britse Old Mutual bank, hebben we gemiddeld een jaarinkomen van 123.000 euro nodig om echt gelukkig te zijn. Die bedragen verschillen overigens wel per land. Waar Duitsers gelukkig worden van een jaarinkomen van 85.000 euro, hebben de inwoners van Dubai minstens 212.000 euro nodig om gelukkig te zijn. En rijk, dat ben je volgens Oostenrijkers al met zeven ton op de bank, terwijl de inwoners van Singapore vinden dat je dan toch echt 2,25 miljoen euro moet bezitten. Rijkdom is dus per regio verschillend. Opvallend genoeg zijn Europeanen sneller financieel tevreden dan de ondervraagde Zuid-Amerikanen. Zou dat dan de verklaring zijn dat de Duitsers het economisch zo goed doen?

Lees het artikel van CNBC over de Skandia International’s Wealth Sentiment Monitor op cnbc.com/id/50027184