Uitgelicht

Film

Deception (Marcel Langenegger, 2008, VS). Speelfilmdebuut van commercialregisseur is een ‘erotische thriller’ over bemiddelingsbureau voor anonieme seksafspraakjes voor succesvolle New Yorkers. Intimiteit zonder ingewikkeldheden, noemt Charlotte Rampling dat, die een soort oppermadam speelt. Dat gaat mis natuurlijk, want de schattig sullige accountant Ewan McGregor wordt toch een beetje verliefd op de mooie Michelle Williams. RTL 8, 20.30-22.35u.

American Pie 2 (James B. Rogers, 2001, VS). Puberale vervolgklucht grossiert andermaal in seksueel gestuntel. Vijf eerstejaars uit Michigan vieren vakantie aan zee en zitten dus achter meisjes in bikini aan. Het grappigste karakter blijft ook in deel 2 de vader van Jim (Eugene Levy) , die altijd weet langs te komen als zijn zoon zich in een pijnlijke seksuele situatie bevindt maar zich daardoor in het geheel niet uit het veld laat slaan. RTL 5, 22.15-00.20u.

Hulk (Ang Lee, 2003, VS). De regisseur van Crouching Tiger, Hidden Dragon en Brokeback Mountain laat zijn hoofdpersoon tijdens de begintitels zowel uit tekeningen als uit laboratoriumproeven geboren worden. Karakteristieke stripvormgeving leidt bij Lee tot veel extreme close-ups en uitsneden. Met Eric Bana, Jennifer Connelly, Nick Nolte. RTL 7, 23.05-01.40u.

Informatief

Dockland: Truth about excercise. Recent genetisch onderzoek werpt nieuw licht op de manier waarop het menselijk lichaam reageert op sportieve prestaties. De Britse wetenschapsjournalist en televisiepresentator Michael Mosley gebruikt zichzelf als proefkonijn om de waarheid over lichaamsbeweging te achterhalen en ontdekt onder meer dat het er vooral op aan komt de juiste sport op het juiste moment te doen. Canvas, 21.35-22.30u.

How to survive a plague. Documentaire over het begin van de strijd tegen aids, met het verhaal van ACT UP and TAG (Treatment Action Group), wier activisme en inzet ertoe leidden dat de ziekte uiteindelijk veranderde van dodelijk naar behandelbaar. Ned.2, 23.45-01.10u.

Amusement

Langs de Leeuw. Sinterklaas op bezoek bij Paul de Leeuw. Ned.1, 20.30-21.50u.

Radio

OBA live. Selectie uit interviews door Theodor Holman met: Tim Krabbé over zijn boek Wij zijn maar wij zijn niet geschift; Onno Blom, over de sinterklaasgedichten van Jan Wolkers; Marita Mathijsen, over haar Het literaire leven in de negentiende eeuw. Radio 6, 19.02-20.00u.

Componist van de week: Charles Ives. Vijf stukken van de Amerikaanse componist, die leefde van 1874 tot 1954. Met onder meer The Chicago Symphony Orchestra o.l.v. Michael Tilson Thomas, trompettist Glen Fischtal en bariton Thomas Hampston. Radio 4, 19.30-20.00u.