Titelverdediger Chelsea uitgeschakeld in Champions League

Chelsea-spits Fernando Torres vanavond tijdens de wedstrijd tegen FC Nordsjaelland. Foto AP / Matt Dunham

Titelhouder Chelsea is vanavond uitgeschakeld in de Champions League. De Londenaren wonnen op eigen veld van het Noorse FC Nordsjælland (6-1), maar door de overwinning van Juventus bij Shaktar Donetsk (0-1) was dat niet voldoende om de volgende ronde te halen.

Vorig jaar wonnen The Blues nog voor het eerst in hun clubhistorie de Champions League, maar dit seizoen presteert Chelsea in Europa ondermaats. Vanwege de slechte resultaten in het kampioenenbal werd onlangs trainer Roberto di Matteo ontslagen.

Een andere verrassing van vanavond was de plaatsing van Celtic voor de achtste finales. De Schotse club won thuis met 2-1 van Spartak Moskou. Doordat concurrent Benfica doelpuntloos gelijkspeelde tegen Barcelona, gaan de Schotten door.

Achtste finales zonder Nederlandse inbreng

Alle zestien clubs voor de achtste finales zijn nu bekend: FC Porto, Paris Saint-Germain, Schalke 04, Arsenal, AC Milan, Málaga, Borussia Dortmund, Real Madrid, Shaktar Donetsk, Juventus, Bayern München, Valencia, FC Barcelona, Celtic, Manchester United en Galatasaray.

De loting voor de achtste finales is volgende week vrijdag. Door de uitschakeling van Ajax doen er geen Nederlandse clubs meer mee aan de meeste prestigieuze Europese clubcompetitie.

Ajax gaat wel door in de Europa League: omdat de Amsterdammers als derde zijn geëindigd in groep D van de Champions League, zal de club instromen in de tweede ronde van de Europa League. De loting is op donderdag 20 december in het Zwitserse Nyon.

    • Steven Verseput