Servische ambassadeur bij de NAVO pleegt zelfmoord in Brussel

Milinkovic in december 2006 tijdens een NAVO-vergadering in Brussel. Foto AP / NAVO

De ambassadeur van Servië bij de NAVO heeft gisteravond zelfmoord gepleegd door op het vliegveld van Brussel van een parkeergarage af te springen. Dat meldt persbureau AP.

De 52-jarige Branislav Milinkovic was volgens een verklaring van de Servische overheid op slag dood. Milinkovic was op het vliegveld met een Servische delegatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken toen hij plotseling van de acht tot tien meter hoge garage sprong. De ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO zijn momenteel samen in Brussel voor twee dagen van vergaderingen.

Servië is geen lid van de NAVO, maar heeft wel een missie in het NAVO-hoofdkwartier in Brussel, waar Milinkovic leiding aan gaf. Milinkovic werkte eerder als journalist en was de Servische ambassadeur in Oostenrijk. Het is onduidelijk waarom hij zelfmoord pleegde.

    • Peter Zantingh