Meer dan tweehonderd doden bij tropische storm op de Filipijnen

Op de Filipijnen zijn inmiddels meer dan honderd mensen omgekomen als gevolg van de tropische storm Bopha. De storm kwam gisterochtend aan land en trok over de zuidelijke en centrale provincies van het land. In de zwaarst getroffen zuidelijke gebieden worden nog veel mensen vermist.

Een foto uit New Bataan, waar tientallen inwoners getroffen werden door de tropische storm Bopha.
Een foto uit New Bataan, waar tientallen inwoners getroffen werden door de tropische storm Bopha. Foto Reuters / Stringer

Op de Filipijnen zijn inmiddels meer dan tweehonderd mensen omgekomen als gevolg van de tropische storm Bopha. De storm kwam gisterochtend aan land en trok over de zuidelijke en centrale provincies van het land. In de zwaarst getroffen zuidelijke gebieden worden nog veel mensen vermist.

Ten minste 66 mensen vonden de dood toen enorme hoeveelheden water van een berg af stroomden en het stadje New Bataan (in de provincie Compostela Valley) troffen. Een school en het gemeentehuis, waar veel mensen juist naartoe waren gegaan om te schuilen, werden overstroomd.


View Larger Map

In Montevista, in dezelfde provincie, verdronken zes mensen. Het totale dodental in Compostela Valley staat momenteel op 151, meldt persbureau AP. In de nabijgelegen provincie Davao Oriental, waar de storm gisterochtend aan land kwam, kwamen 51 mensen om het leven, vooral door overstromingen. Bijna honderd mensen worden daar nog vermist.

    • Peter Zantingh