Kijktips

Film

American Pie 2 (James B. Rogers, 2001, VS).

Puberale vervolgklucht grossiert in seksueel gestuntel. Vijf eerstejaars uit Michigan vieren vakantie aan zee en zitten achter meisjes in bikini aan. Het grappigste karakter blijft ook in deel 2 de vader van Jim (Eugene Levy) , die altijd weet langs te komen als zijn zoon zich in een pijnlijke seksuele situatie bevindt. RTL5, 22.15-00.20u.

Enchanted (Kevin Lima, 2007).

In Enchanted, een fraaie vermenging van animatie en live-action, ontmoeten twee werelden elkaar als een (eerst nog geanimeerde) prinses Giselle (Amy Adams) terecht komt in hedendaags New York, waar ze misschien wel haar droomprins ontmoet. Enchanted speelt een leuk spel met onze kennis van sprookjes. En dan is Julie Andrews (Mary Poppins) ook nog eens de vertelster van de proloog en epiloog. Net 5, 20.30-22.35u.

Informatief

Dockland: Truth about excercise.

Recent genetisch onderzoek werpt nieuw licht op de manier waarop het menselijk lichaam reageert op sportieve prestaties. De Britse wetenschapsjournalist en televisiepresentator Michael Mosley gebruikt zichzelf als proefkonijn om de waarheid over lichaamsbeweging te achterhalen en ontdekt onder meer dat het er vooral op aan komt de juiste sport op het juiste moment te doen. Canvas, 21.35-22.30u.

How to survive a plague.

Documentaire over het begin van de strijd tegen aids, met het verhaal van ACT UP and TAG (Treatment Action Group), wier activisme en inzet ertoe leidden dat de ziekte veranderde van dodelijk naar behandelbaar.Ned.2, 23.45-01.10u.

Amusement

Langs de Leeuw.

Sinterklaas op bezoek bij Paul de Leeuw. Ned.1, 20.30-21.50u.