Ik ben graag de spin in het web

In de rubriek Pitch krijgen lezers die een nieuwe baan zoeken de kans zichzelf te pitchen. Promoot jezelf in 250 woorden.

Kandidaat

Naam: Wilfred Riksen (55)

Werkt als: Manager projectbeheersing bij Rijkswaterstaat Dienst Limburg

Wil een baan als: secretaris/jurist

Salariseis: Ongeveer 5.000 euro bruto voor 40 uur per week

Pogingen om ander werk te vinden:Doet vrijwillig mee met een mobiliteitstraject, is actief op LinkedIn en heeft contact gelegd met verschillende organisaties

Pitch

„Ik ben op zoek naar een baan als secretaris van een directie, bestuur of commissie. Zo’n functie past goed bij mij, want ik krijg energie van uitzoeken, analyseren, plannen, regelen en organiseren. Graag ben ik een zogenoemde spin in het web.

„Als plaatsvervangend hoofd handhaving bij het Centraal Bureau voor de Statistiek was ik onder andere verantwoordelijk voor een nieuwe organisatiestructuur. In het toekomstplan dat ik ontwierp, was mijn eigen functie overbodig. Ik heb mezelf opgeofferd. Dat zou ik zo weer doen, want het was goed voor de organisatie.

„Persoonlijk en professioneel ben ik geïnteresseerd in communicatie en wat mensen drijft. Om me daar verder in te bekwamen, heb ik de opleiding tot mediator gevolgd. Ik kan mensen op verschillende niveaus goed met elkaar verbinden. Van de directeur tot de conciërge; ik kan met iedereen overweg.

„Ik heb ervaring met functies op het gebied van hrm, communicatie, financieel, ict, logistiek en facilitair. Maar ik ben het meest op mijn plek als jurist. In mijn huidige functie van manager projectbeheersing bij Rijkswaterstaat mis ik die juridische kant van het werk. Als jurist ben je veel met taal bezig. Ik bedenk graag goede argumenten.

„Ze noemen mij gedreven. En ik weet van aanpakken. Nu ik een nieuwe baan zoek, leg ik bijvoorbeeld pro-actief contact met tal van organisaties. Bijna overal hebben ze nu een vacaturestop en dat geldt al helemaal voor de regio Limburg, waar ik het liefst zou werken. Dus ik benader mensen vooral om mijn netwerk te vergroten.’’

Ben jij ook op zoek naar een baan en wil je jezelf graag pitchen? Of heb jij misschien de ideale baan voor Wilfred Riksen? Mail naar werk@nrc.nl

    • Adinda Akkermans