Geen Europa League Anderlecht

De Russische voetbalclub Zenit St. Petersburg heeft zich gisteravond verzekerd van overwintering in de Europa League. De ploeg won het laatste duel, in groep C van de Champions League, met 1-0 van AC Milan.

De Italiaanse topclub – zevenvoudig winnaar van de Champions League (voorheen Europa Cup 1) – speelde met oud-Ajacied Urby Emanuelson in de basis. Zijn landgenoot Nigel de Jong zat op de reservebank. Milan was al zeker van de achtste finales van de Champions League. De Portugees Danny maakte tien minuten voor rust de winnende treffer voor Zenit.

Voor Anderlecht uit Brussel viel het doek in diezelfde groep. De Belgische ploeg van de Nederlandse trainer John van den Brom kwam in Zuid-Spanje bij het al geplaatste Malaga niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Anderlecht moest winnen om nog een kans te maken op de derde plaats die recht geeft op een plaats in de Europa League.

In groep A kroonde Paris Saint-Germain zich in eigen stadion door een 2-1 zege op FC Porto tot groepswinnaar. De Franse én de Portugese ploeg waren al zeker van de volgende ronde. Bij de PSG stond de Nederlandse oud-Ajacied Gregory van der Wiel in het basis elftal.

Dinamo Zagreb behaalde voor eigen publiek tegen Dinamo Kiev het eerste punt na zes wedstrijden: 1-1. De bekerwedstrijd in Kroatië lag een tijd stil vanwege hevige sneeuwval in Zagreb.

Arsenal, dat al was geplaatst voor de volgende ronde, verloor in Griekenland met 2-1 van Olympiakos Piraeus. Het eveneens geplaatste Schalke 04, spelend zonder de Nederlanders Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay, deelde in Frankrijk de punten met het al uitgeschakelde Montpellier: 1-1. De Duitse club is groepswinnaar, Arsenal tweede. De Grieken mogen verder in de Europa League. (Novum)