Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Elco Brinkman vertrekt als voorzitter bij Bouwend Nederland

Elco Brinkman stapt op als voorzitter van Bouwend Nederland.
Elco Brinkman stapt op als voorzitter van Bouwend Nederland. Foto ANP / Bas Czerwinski

Elco Brinkman zal komend jaar vertrekken als voorzitter bij Bouwend Nederland. Dat meldt de branchevereniging vandaag op haar website. Na het verstrijken van zijn tweede volle zittingstermijn in juni 2013 zal hij de voorzittershamer neerleggen, schrijft hij vandaag in een brief aan de leden van de vereniging.

“Het was mij een grote eer en een genoegen dat ik in de afgelopen jaren een bijdrage heb mogen leveren aan het behartigen van uw belangen”, schrijft Brinkman:

“Het waren jaren met hoogtepunten maar, en ik zeg helaas, ook dieptepunten, waarbij de huidige crisis de negatieve kroon spant. Ik zeg u graag toe dat ik mij, tot mijn opvolger aan de slag gaat, met alle anderen binnen Bouwend Nederland met volle kracht blijf inzetten voor u en uw collega’s.”

Het bestuur van Bouwend Nederland gaat de komende maanden op zoek naar geschikte nieuwe kandidaten voor het voorzitterschap.