Een simpele to-do-app met veel fijne opties

APP

Astrid

iPhone, iPad en Android, gratis ****

To-do-lijstjes maken we om twee redenen: 1) om niet te vergeten wat we nog moeten doen en 2) omdat het voldoening geeft de taken na afronding af te vinken. Er zijn talloze apps die daarop inspelen, maar hoe weet je welke je moet hebben?

Al tijden een van de populairste apps in het genre is Astrid. Waar deze app in uitblinkt, is dat hij tegelijkertijd simpel is en veel opties biedt. Dat is knap, want juist daar worstelen veel concurrenten mee: hoe zorg je ervoor dat alle mogelijkheden te vinden zijn voor wie ze wil gebruiken, maar verborgen blijven voor wie er geen zin in heeft?

Je kunt bij Astrid meteen beginnen met het toevoegen van taken, eventueel met een uiterste datum waarop ze afgerond moeten zijn. Meer variabelen, zoals een prioriteit, zitten onder een ‘more’-knop. Klaar. Wil je het bij dit simpele lijstje houden, dan valt Astrid je ook niet lastig met wat er nog meer kan.

Maar er ís wel meer, beschikbaar via het menuknopje linksboven. Daar kun je categorieën aanmaken en terugkerende lijstjes aanmaken, zoals een checklist voor als je op reis gaat. Ook kun je taken toewijzen aan een collega die aan hetzelfde werkt. Vinkt hij ze af, dan ontvang jij daar een notificatie van.

Belangrijk bij een to-do-app is dat je je openstaande taken overal, op verschillende apparaten, bij de hand hebt. Ook dat doet Astrid goed, want er zijn apps voor iPhone, iPad en Android, een extensie voor Google Chrome en een site, Astrid.com. Die synchroniseren onderling, zodat je makkelijk taken kunt toevoegen. En kunt afvinken.

    • Peter Zantingh