DWDD gaat dagelijks gesprek met wetenschapper uitzenden

Matthijs Van Nieuwkerk bij DWDD. Het programma krijgt een nieuwe spin-off: een dagelijks gesprek met een wetenschapper. Foto ANP / Freek van Asperen

De Wereld Draait Door gaat opnieuw uitbreiden: presentator Matthijs van Nieuwkerk gaat dagelijks een gesprek voeren met een wetenschapper. Het wordt opgenomen vóór de reguliere uitzending van het live praatprogramma van de VARA, en later op de avond op Nederland 3 uitgezonden.

Uit het persbericht:

“‘DWDD University’ opent vanaf 14 januari elke werkdag de collegedeuren voor de leergierige kijker. Onder de naam ‘De Wereld Leert Door’ wordt dagelijks een wetenschapper geïnterviewd over zijn of haar onderzoek. Van de alfa-uithoeken tot de verre velden van de bèta; we krijgen een kijkje achter de muren van universiteiten en hogescholen. Per dag komen we meer te weten over de even wonderlijke als complexe wereld waarin we leven.”

Twitter avatar dwdd DeWereldDraaitDoor Vanaf 14 januari ‘De Wereld Leert Door’, elke werkdag om 22.30 op Nederland 3. Vanavond een voorproefje met bijzondere wetenschappers!#DWDD

Het dagelijkse gesprek maakt deel uit van de spin-off DWDD University, die eerder tv-colleges verzorgde van natuurkundige Robbert Dijkgraaf - zoals deze over de oerknal:

Een andere spin-off was de reeks concerten en cd’s onder de noemer DWDD Recordings die de afgelopen twee seizoenen liep. De redactie van DWDD wil vaker dit soort spin-offs maken.

    • Peter Zantingh