De trailer: Zero dARK tHIRTY

None

De geschiedenis zelf levert een fraaie slogan voor Zero Dark Thirty, de nieuwe film van Kathryn Bigelow over de Amerikaanse jacht op Bin Laden, naar een scenario van Mark Boal, waarmee ze eerder The Hurt Locker maakte: ‘The story of history’s greatest manhunt for the world’s most dangerous man’. De trailer is origineel: we horen een stem, die dreigende woorden speekt ( ‘Ik ben je ergste nachtmerrie’), maar we weten niet wie hij is en tegen wie hij spreekt. We zien de hoofdpersoon, Jessica Chastain, die kennelijk een spoor te pakken heeft, maar we horen haar niets zeggen. Er is dreigende muziek. En het eindigt allemaal met beelden door een nachtkijker van het gebouwencomplex, dat lijkt op dat van Bin Laden en zijn grote familie in Pakistan. Goede trailer, die zeer nieuwsgierig maakt. Verwacht: 24 januari. (PdB)

    • Peter de Bruijn