De apocalyps van de Dust Bowl

Een talkshow van meer dan een uur over de ‘Dust Bowl,’ de rampzalige stofstormen op de Amerikaanse prairies in de jaren dertig. Filmfragmenten, de onvermijdelijke parade van deskundigen, en hoogbejaarde ooggetuigen die opnieuw van slag raken als ze vertellen over de apocalyps waar ze zich in bevonden. Tevens twee documentaires over de Dust Bowl: Stinging

Een talkshow van meer dan een uur over de ‘Dust Bowl,’ de rampzalige stofstormen op de Amerikaanse prairies in de jaren dertig. Filmfragmenten, de onvermijdelijke parade van deskundigen, en hoogbejaarde ooggetuigen die opnieuw van slag raken als ze vertellen over de apocalyps waar ze zich in bevonden. Tevens twee documentaires over de Dust Bowl: Stinging Dust and Forgotten Lives (2008) en The Plow that Broke the Plains, uit 1936, toen de Dust Bowl op zijn hoogtepunt was.

    • Herbert Blankesteijn