buzz

FILE - French actor Gerard Depardieu poses at a photo-call of the film 'Mammuth' in Berlin, Germany, in this file photo dated Friday, Feb. 19, 2010. The 63-year old French actor Gerard Depardieu was detained Thursday Nov. 29, 2012, for allegedly driving drunk and falling off his scooter in Paris, according to news reports quoting police sources. (AP Photo/Kai-Uwe Knoth, File) ap

Depardieu even vast

De Franse acteur Gérard Depardieu heeft maandag enige tijd vastgezeten in Parijs nadat hij op de scooter een klein ongeluk had veroorzaakt. Hij was onder invloed van alcohol. De acteur werd gearresteerd nadat hij van zijn scooter was gevallen, waarbij hij een kleine blessure opliep aan zijn elleboog. Verder vielen er geen gewonden. Een maand eerder kwam de acteur in opspraak nadat hij in een handgemeen verzeild was geraakt. Vorig jaar was er een incident met een vliegtuig van Air France, toen de Franse acteur nog voordat het toestel opsteeg begon te urineren in het gangpad.

Django

krijgt goede tweets

De nieuwe film van Quentin Tarantino, Django Unchained, krijgt goede reacties op Twitter van de Amerikaanse journalisten die de film als eersten mochten zien omdat ze interviews doen met de makers. De film behandelt het slavernijverleden van de VS, vermoedelijk op de van Tarantino bekende sensitieve wijze: de bevrijde slaaf Django (Jamie Foxx) gaat in de leer bij de Oostenrijkse premiejager Christoph Waltz. De eerste reacties focussen op de combinatie van extreem geweld en humor van de film, die volgens sommige journalisten kans maakt in het komende Oscarseizoen.

Hornby bewerkt

Wild

De succesvolle Britse schrijver Nick Hornby (High Fidelty, About a Boy) gaat het scenario schrijven voor de film naar het non-fictie boek Wild van Cheryl Strad, dat gaat over een forse heroïneverslaving. Reese Witherspoon gaat in een staaltje casting against type de hoofdrol spelen in de film.

Vaughn naar

Star Wars?

De Britse acteur Jason Flemyng heeft mogelijk zijn mond voorbij gepraat. Hij verklaarde onlangs dat zijn goede vriend Matthew Vaughn de nieuwe regisseur wordt van de nieuwe Star Wars-reeks van studio Disney. Vaughn regisseerde eerder onder meer X-Men: First Class. Eerder lieten Brad Bird, Steven Spielberg en JJ Abrams weten niet geïnteresseerd te zijn in de regisseurstoel voor de nieuwe reeks. De acteur verklaarde: „Matt en ik hebben negen films gedaan samen, dus ik weet zeker dat ik telefoontjes ga krijgen voor Star Wars.” Daarna leek hij zich plotseling te realiseren dat hij zijn mond voorbij heeft gepraat.

Vlaming in Hollywood

Matthias Schoenaerts, de Vlaamse acteur die doorbraak met Rundskop, geldt als favoriet voor een Céasar, de Franse filmprijs, voor zijn hoofdrol in De rouille et d’ os. Maar hij doet het ook goed in Hollywood. Dat hij de hoofdrol in de remake van Robocop afwees, schaadt hem niet: Schoenaerts is straks te zien naast Michelle Wiliams in Suite Française, in de Amerikaanse versie van de thriller Loft en in Guillaume Canets remake Blood Ties(eerder Liens du sang).

Nog twee films Willems

De maandag volkomen onverwacht en veel te vroeg overleden prachtacteur Jeroen Willems zal nog twee keer in een bioscoopfilm te zien zijn. Willems voltooide eerder de opnamen van de boekverfilming Boven is het stil van Nanouk Leopold en ook zal Willems nog te zien zijn in debuutfilm De wederopstanding van een klootzak van Guido van Driel.

Raad voor Mediafonds

De Raad van cultuur is van mening dat het Mediafonds, dat onder meer documentaires financiert, moet blijven. Dat schrijft de Raad aan staatssecretaris Dekker (Cultuur). De Raad voor Cultuur waarschuwt in zijn advies voor kapitaalvernietiging als het fonds zou verdwijnen.

Pers kiest

Zero Dark Thirty

Zero Dark Thirty de nieuwe film van Kathryn Bigelow, een kroniek van de tien jaar durende Amerikaanse jacht op Osama bin Laden, is door de New York Film Critics Circle gekozen tot beste film van het jaar. Bigelow, de eerste vrouw die drie jaar geleden de Oscar kreeg voor beste regie voor The Hurt Locker, werd ook verkozen tot beste regisseur (zie ook ‘De trailer’). Voordat Bigelow aan haar zegetocht begon bij de Oscars met The Hurt Locker kreeg ze dezelfde prijzen van de New Yorkse recensenten.