BKVB-fraudeur Clemens K. doet verhaal

Een verkeerde vriend, een gevaarlijke hobby. Dat is de kortste samenvatting die advocaten Geertjan van Oosten en Khalid Kasem geven van de zeven uur durende verklaring van hun cliënt Clemens K. Die was hoofd financiën van de kunstsubsidiefonds BKVB toen hij zijn werkgever van 16 miljoen euro beroofde. K. vluchtte naar Thailand en werd bij verstek tot 5 jaar gevangenis veroordeeld. Het OM heeft onlangs het aanbod ingetrokken voor een vrijgeleide naar Nederland om hier zijn verhaal te doen. Op de video die zijn advocaten in Thailand maakten, erkent de voortvluchtige „ernstige fouten” te hebben gemaakt. Hij leende geld aan een vriend, ontmoet op de kickboxclub. Dat kreeg hij niet terug. De vriend, die in het criminele circuit verkeert, begon hem af te persen, met handlangers. K. geeft namen in zijn verklaring. Geld heeft hij niet meer, aldus zijn advocaten. In Thailand moet hij werken om in zijn onderhoud te voorzien.