Voetbalnieuws

Wesley Sneijder gaat niet akkoord met een salarisverlaging bij Internazionale. Een vertrek bij de club uit Milaan lijkt daardoor aanstaande. Sneijders contract loopt tot 2015, Inter wil dat hij een nieuw maar slechter contract tekent. Hoewel de aanvoerder van Oranje al een tijdje hersteld is van een blessure, wordt hij de laatste weken niet opgenomen in de selectie. Volgens trainer Andrea Stramaccioni heeft dat sportieve redenen. Technisch directeur Marco Branca verklaarde wat anders, namelijk dat Sneijder niet in actie komt tot hij een nieuw contract tekent. Daar denkt de international het zijne van. „Hoe kan ik in deze positie, waarin ik niet speel – en sterker nog – niet eens bij de selectie zit, een nieuw verslechterd contract accepteren?” zei hij.

Real-trainer José Mourinho wil de Champions Leaguewedstrijd tegen Ajax vanavond gewoon winnen, ook al is de club al zeker van de volgende ronde. Wel krijgen enkele sterspelers rust, onder wie Iker Casillas, Sergio Ramos en Xabi Alonso. Maar, zei de coach: „Ik hoop wel dat Ajax verder gaat in de Europa League.” Niet alle toppers krijgen rust, vedette Cristiano Ronaldo en Karim Benzema staan gewoon opgesteld. Ook Sami Khedira en Luka Modric kunnen op speeltijd rekenen. Ajax strijdt vanavond om een ticket voor de Europa League. De ploeg heeft een punt voorsprong op de Engelse kampioen Manchester City, die bij Borussia op bezoek gaat.

Kevin Sammut is door de Europese voetbalbond UEFA levenslang geschorst wegens matchfixing. De 31-jarige Maltese middenvelder ontkent dat hij in 2007 met een Kroatische bende afspraken heeft gemaakt over een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen, die Malta met 4-0 verloor. Sammut kan nog in beroep bij het sporttribunaal CAS.