Voetballer Fer koopt een paard, maar vergeet waar hij woont

Leroy Fer na een gewonnen wedstrijd tegen Bursasspor.
Leroy Fer na een gewonnen wedstrijd tegen Bursasspor. Foto ANP / Vincent Jannink

Van voetballers wordt wel eens beweerd dat ze niet de grootste denkers zijn. Of dat waar is laten we in het midden, maar de laatste actie van FC Twente-speler Leroy Fer doet in elk geval weinig om het tegendeel te bewijzen. Fer kocht een paard, maar vergat één belangrijk detail: zijn woonruimte.

De Zoetermeerse middenvelder (bijnaam ‘De Uitsmijter’) was afgelopen zaterdag op een paardenveiling beland en besloot, de paardenliefde van zijn vriendin in het achterhoofd, wat geld stuk te slaan op de vierjarige ruin Django. Eenmaal thuisgekomen moet Fer, inmiddels 28.000 euro lichter, nog eens goed hebben gekeken naar zijn gang, en vervolgens naar zijn paard. De plaatselijke paardensite Hippisch Twente tekent op uit de mond van de voetballer dat hij na drie dagen bedacht dat hij het beest eigenlijk nergens kan laten:

“Ik woon op een appartement en heb dus helemaal geen plaats voor een paard.”

Serieus over de aankoop was hij wel, verzekert hij. Na een gesprek met topruiter Jeroen Dubbeldam, die het paard voor de veiling had geselecteerd, besloot Fer het paard van de hand te doen. Hij verkoopt het dier weer aan een liefhebber die hij bij de veiling zaterdag juist net had afgetroefd. Dubbeldam gaat nu op zoek naar een passend paard voor de vriendin van Fer en heeft beloofd een plek in zijn stal beschikbaar te stellen.

Waar Fer het paard de afgelopen drie dagen heeft gelaten, is niet bekend.

Van der Meyde had kameel in de garage

Fer is niet de eerste voetballer met zulke bokkensprongen. Zo bestaat over oud-Ajacied Andy van der Meyde het verhaal dat hij een halve dierentuin thuis had rondlopen. Zijn ex-vrouw, dierentuindirecteur, verzamelde dieren en Van der Meyde moest uiteindelijk zelfs een kameel in de garage dulden. Die had het dan wel beter voor elkaar dan Fer, want Van der Meyde woonde destijds op een boerderij in Italië. Maar bij een verhuizing voor een nieuwe baan bleek het toch lastig. In een interview met De Pers zei Van der Meyde destijds:

“Dat is bizar, ja. Gekkenwerk. Maar ze was gek van dieren. Ik heb zelfs voor haar een transfer naar Monaco afgeblazen, omdat je daar alleen maar appartementen hebt. Daar was geen plek voor haar dieren. Ik heb nog goed contact met haar, maar of ze die kameel nog heeft, weet ik niet. Dat ga ik niet elke keer vragen.”

Dat was voer voor grappen van Johan Derksen:

(Via Tubantia.nl)