Sneijder weigert bij Inter salarisverlaging

Wesley Sneijder blijft overhoop liggen met zijn Italiaanse werkgever Inter. De 28-jarige middenvelder gaat niet akkoord met een salarisverlaging. „Zo is er voor mij geen reden bij te tekenen”, dreigt de aanvoerder van Oranje in een persbericht met een vertrek uit Milaan.

Sneijders contract loopt tot 2015. Inter wil dat met een jaar verlengen, maar hem dan wel minder gaan betalen. Sneijder is hersteld van een blessure, maar wordt niet opgenomen in de selectie. Volgens trainer Andrea Stramaccioni heeft dat sportieve en géén financiële redenen. Sneijder vraagt zich retorisch af: „Hoe kan ik in deze positie, waarin ik niet speel, sterker nog, niet eens bij de selectie zit, een verslechterd contract accepteren?”

Inter-directeur Marco Branca verklaarde eerder, anders dan de trainer, dat Sneijder niet in actie komt totdat hij een nieuw contract tekent. „Vervolgens wordt mij vandaag door dezelfde persoon verteld dat de keuze van de opstelling volledig door de coach wordt bepaald, los van de situatie die nu speelt”, reageert Sneijder.

Hij tekende zijn huidige contract na de winst in de Champions League in de zomer van 2010. „Ik ben altijd met heel mijn hart voor mijn club uitgekomen”, zegt Sneijder die in de belangstelling zou staan van diverse internationale topclubs.